Chat with us, powered by LiveChat
Trendspaning: UX 2021 - black pixel

Trendspaning: UX 2021

Hej kära läsare, ett nytt år fullt av möjligheter har precis börjat. Idag tänkte vi presenterar de tjänster som vi tror kommer att va efterfrågade detta året när det kommer till användarvänlighet.

Vi har märkt att allt fler ställer högre krav på sin hemsida. En hemsida kan va en enkel kontaktsida, ett säljverktyg där du presenterar och säljer sin produkt eller fungera som en representation över företagets varumärke som ett ”ansikte utåt”.

Vi har samlat ihop några av årets generella UX-trender vi har fått fram när vi gör research och jobbar med våra kunder.1. Mobile first

Runt 90% av svenskarna har tillgång till en “smart mobil” och allt fler använder mobilen för att surfa. Genom att analysera dina användare kan du se hur och var din webbplats används mest och anpassa din webbplats efter ren data.

Att designa för mobilen först är att utgår från mobilanvändarna och se till att designen är 110% optimerad för deras enheter.

Vi kan hjälpa dig analysera användarnas beteende och optimera din
hemsida efter dina unika användare/besökares behov. Bild: Gabby K from Pexels


2. Tillgänglighetsanpassning

Sedan de nya EU direktiven (September 2020) instiftades för tillgänglighetsanpassning har detta blivit ett hett ämne. Att kunna röststyra hemsidan och låta användaren få kontroll över hur informationen presenteras är några av de funktioner som är efterfrågade för att göra webben mer användarvänlig.

Digital tillgänglighet (från det Engelska ordet Web Accessibility) innebär att alla, inklusive personer med funktionshinder, ska ha lika stor tillgång till digitalt innehåll. De nya kraven ställer högre krav på företag och organisationer. Vill du veta mer om hur du uppfyller kraven är du välkommen att kontakta oss!3. Less is more

I en värld full av information och uppmaningar är minimalism en frisk fläkt som får oss att vakna upp ur “information overload” dvalan. Korta och kraftfulla texter, mycket white space och sobert avskalat är helt rätt 2021.4. Lean UX

En MVP (minimum viable product) är en version av en produkt (t.ex. hemsida) med tillräckligt många funktioner för att kunna användas av tidiga kunder, som sedan kan ge feedback för framtida produktutveckling. Att släppa en MVP innebär att du får in värdefull feedback om hur det är att använda din produkt. Perfekt för dig som tänker långsiktigt och önskar ett optimalt resultat.

Lean ux – hur flödet kan se ut!
Vad tror du kommer att va en efterfrågad tjänst inom användarvänlig design 2021? Vi hoppas du uppskattade läsningen, kontakta gärna oss om du har frågor!

Ha en toppen dag!

Vänligen,
Black Pixel Design Team